Muzikaalfeest

Bevrijdingsconcert Moordrecht zaterdag 2 mei 2020

GEANNULEERD

Zaterdag 2 mei 2020 organiseren wij voor de gemeente Zuidplas een bevrijdingsconcert.

Een concert met populaire- en klassieke muziek, zowel instrumentaal als met koormuziek. Medewerkers aan dit concert zijn: Chloë Elsenaar viool, Daniël Muskitta contrabas, André van Vliet orgel/piano en projectkoor Oriolus uit Maarn o.l.v. André van Vliet.

Helaas kan het concert van 2 mei 2020 NIET doorgaan vanwege genomen maatregelen van de overheid. Met de gemeente Zuidplas bekijken we of het concert later dit jaar mag doorgaan, of dat we dit rond 4/5 mei 2021 mogen organiseren.

4e Flying Eagle Concert Adriaen Janszkerk Rotterdam-IJsselmonde

Op zaterdag 13 juni 2020 organiseren wij ons vierde Flying Eagle Concert. Dit keer op een nieuwe locatie, maar zeker ook een prachtige ruimte voor een Flying Eagle Concert. Dit keer werken mee:

  • Marije Weenink dwarsfluit
  • Chloë Elsenaar viool
  • Mannenensemble Cantare uit Woudenberg o.l.v. André van Vliet
  • André van Vliet bespeelt afwisselend orgel  / vleugel

Populair / Klassiek instrumentaal met afwisseling van prachtige mannenensemble Cantare. Na het mooie resultaat vorige editie van Intrada Flying Eagle, geschreven door Jan Peter Teeuw, zal hij ook voor dit concert nieuwe muziek schrijven. Een vervolg op de vorige, maar nu voor de combinatie van orgel of vleugel, dwarsfluit en viool.

Collecte t.b.v. Verbouwing kerk in Padureni Roemenië.

Voorverkoop online: € 3,00 kinderen t/m 12 jaar. Volwassenen € 12,50. Aan de deur zijn de kaarten € 5,00 / € 15,005e Flying Eagle Concert t.g.v. 10 jaar fusiegemeente Zuidplas.

Online voorverkoop 4e Flying Eagle Concert Rotterdam-IJsselmonde

5e Editie Flying Eagle Concert Dorpskerk Moordrecht bij kaarslicht t.g.v. 10 jaar fusiegemeente Zuidplas

Op 20 november 2019 heeft de Gemeente Zuidplas officieel bekend gemaakt dat wij als organisatie één van de initiatieven zijn die een financiële ondersteuning krijgen i.v.m. 10 jaar Gemeente Zuidplas. Wij zijn hier erg verheugd over en hopen ook een mooi concert te organiseren in de prachtige Dorpskerk van Moordrecht op zaterdag 28 november 2020. Moordrecht is één van de dorpen die bij de Gemeente Zuidplas horen vanaf 1 januari 2010.

Het concert heeft het thema “Winterconcert bij kaarslicht”. Dat wil zeggen dat de muziek vooral rond het thema “Winter en Kerst” zal staan, maar ook sfeervolle klassieke muziek uit verschillende muziekperiodes.

Nieuwe muziek voor dit concert

Musicus Jan Peter Teeuw hoopt in opdracht van de organisatie, nieuwe muziek te schrijven speciaal voor deze avond.  Thema van de muziek zal zijn “Vier jaargetijden in Zuidplas”. Hij heeft ook in 2019 muziek geschreven over ons bedrijf Flying Eagle. U kunt dit terug luisteren op You Tube. Intrada Flying Eagle van Jan Peter Teeuw.

Medewerkers aan het concert

Deze avond hopen een zestal musici naar Moordrecht te komen om een mooi en afwisselend concert te geven nl.:

  • André van Vliet vleugel
  • Marije Weenink dwarsfluit
  • Hendrie Westra percusie
  • Chloë Elsenaar viool
  • Geert Pfeiffer contrabas
  • Jan Peter Teeuw orgel

Kaarslicht en oliebollen

We hopen het concert een winters karakter te geven. Tijdens het concert zullen de vier kroonluchters met kaarsen branden. Bezoekers kunnen die avond heerlijk genieten bij kaarslicht van mooie en afwisselende muziek. Verder zal er tijdens de pauze gelegenheid zijn om koffie/thee te drinken met een heerlijke oliebol erbij. Komende tijd hopen we kenbaar te maken hoe u uw plaats kunt reserveren.

Dit concert organiseren we in samenwerking met Orgelcultuur Zuidplas.