Concerten portfolio

Concerten georganiseerd door Flying Eagle oog voor organiseren:
Sinds 2017 organiseren wij diverse concerten vanuit onze eigen organisatie, in samenwerking met andere organisaties of voor opdrachtgevers zoals stichtingen en goede doelen. Sinds de coronamaatregelen vanaf maart 2020 is het zoeken geweest naar een juiste verdienmodel. Soms denken dat muziek maken “gratis” is, maar als er goede muziek gemaakt wordt, zijn musici ruimschoots voor het concert aan het voorbereiden. In deze portfolio staan diverse filmpjes die live zijn opgenomen (mobiel) tijdens een concert. Kwaliteit zal van het geluid niet altijd even goed zijn. Maar we hopen dat je belangstelling gewekt wordt om een volgend concert van ons te bezoeken. Maar ook als er een avond georganiseerd moet worden, geef het uit handen aan ons. Wij denken graag met je mee om iets moois te organiseren.

Kerstconcert 2021 t.b.v. Stichting Bonisa

Opdrachtgever: Stichting Bonisa

Locatie: Hersteld Hervormde Bethelkerk Lunteren

Het concert zou gehouden worden 23 december 2021. Vanwege de vele beperkingen zijn we toen overgegaan naar een digitale opname. Deze is toen opgenomen op zaterdagmorgen 17 december 2021 door STH records uit Barendrecht en uitgezonden vanaf 23 december 2021. Voor de stichting is een digitale collecte gehouden.

Medewerkers aan dit concert waren het Reformatorische Zangvereniging Cantilene uit Barneveld, Christelijk Ensemble Parlando, piano Martien van der Knijff, die tevens ook het orgel bespeelde. Algehele Muzikale leiding was in handen van dirigent Leander van der Steen. Ds. A.A. Brugge opening, lezingen en sluiting.

Onlne Kerstzangavond 2021 t.b.v. stichting Bonisa m.m.v. Ref. zangvereniging Cantilene uit Barneveld, Christelijk ensemble Parlando o.l.v. Leander van der Steen.

Muzikaalfeest 2021

Locatie: Adriaen Janszkerk te Rotterdam IJsselmonde

In 2021 hebben we weer een aantal concerten georganiseerd in Rotterdam. Al waren het met beperkingen, bezoekers waren weer welkom. In de zomer van 2021 hebben we 3 concerten georganiseerd in de Adriaen Janszkerk en 1 concert in de Bergsingelkerk te Rotterdam-Noord.

Zaterdag 3 juli 2021 gaven de musici André van Vliet vleugel en Chloë Elsenaar viool een prachtig en muzikaal concert in deze serie.


Zaterdag 17 juli 2021 zijn we uitgeweken naar de Bergsingelkerk in Rotterdam-Noord. Hier staat een prachtige Steinway Concertvleugel. De pianist Jaaps Eilander heeft hier een prachtig piano recital gegeven met diverse pianowerken. Deze locatie voor een pianoconcert smaakte naar meer, zodat we in 2022 weer hier een concert organiseren. Tevens presenteerde Jaap Eilander tijdens dit concert weer een nieuwe piano CD met diverse werken.

Jaap Eilander bespeelt hier de prachtige Steinway concertvleugel in de Bergsingelkerk te Rotterdam. Deze opname is opgenomen met telefoon, in werkelijkheid klinkt het nog mooier op deze locatie.

Zaterdag 24 juli 2021 was er in de serie Muzikaalfeest 2021 een orgelconcert in de Adriaen Janszkerk te Rotterdam-IJsselmonde. Ook dit keer zou organist Dirk Out het orgel komen bespelen. Helaas door ziekte moest hij afzeggen en op korte termijn hebben wij een vervanger moeten zoeken. Gelukkig was de organist Jan van Westenbrugge in gelegenheid om het orgel te bespelen tijdens dit concert.


Zaterdag 31 juli 2021 was het laatste concert weer van de serie Muzikaalfeest 2021. Het muzikale echtpaar Lennert & Maria Knops gaven deze avond een prachtig concert. Lennert bespeelde het orgel en de vleugel afwisselend, Maria Knops op de harp.


Bevrijdingsconcert 75 jaar vrijheid gemeente Zuidplas, 5 mei 2021

Locatie: Dorpskerk Moordrecht

In 2020 zouden we een Bevrijdingsconcert organiseren ter gelegenheid van 75 jaar vrijheid in de gemeente Zuidplas. Helaas kon dit niet doorgaan en werd uitgesteld naar een later moment in dat jaar. Ook dit kon wederom niet doorgaan. Na overleg met gemeente Zuidplas hebben wij dit concert online kunnen opnemen en uitzenden. Opname is gemaakt in de Dorpskerk van Moordrecht door GA Studioworks uit Kampen. Medewerkers aan dit concert waren André van Vliet orgel, Arjan en Edith Post trompet. Woord van welkom door burgemeester Han Weber van de gemeente Zuidplas.

Concert was in samenwerking met stichting Orgelcultuur Zuidplas georganiseerd. Een digitale collecte is er gehouden voor een tweetal stichtingen in Zuidplas nl. Het Leontienhuis in Zevenhuizen en Christelijk Hospice Elim in Moerkapelle. De bloemen met lint zijn gemaakt door Suzanne Flowers uit Moordrecht.

Bevrijdingsconcert 2021 vanuit de Dorpskerk te Moordrecht m.m.v. André van Vliet orgel, Arjan en Edith Post trompet.

Passie- en Paasconcert t.b.v. stichting Bonisa

Opdrachtgever: Stichting Bonisa Lisse, opname 17 maart 2021

Locatie: Bovenkerk Kampen

Vanwege de maatregelen die ook van pas waren in 2021, hebben wij voor stichting Bonisa het gehele programma mogen verzorgen en een opname laten maken door GA Studioworks uit Kampen.

Medewerkers aan dit concert waren: Jaap Kramer, orgel/ vleugel en solist, Willemijn de Munnink sopraan, Mannenkwartert Urk o.l.v. Gerwin van der Plaats, die tevens ook de vleugel bespeelde. Ds. A.A. Egas opening en meditatie.

Passie- Paasconcert t.b.v. stichting Bonisa, opname vanuit de Bovenkerk te Kampen.

Flying Eagle Concert 5e Editie

Locatie: Dorpskerk Moordrecht

Opname op maandag 2 november 2020

Het 5e Flying Eagle Concert zou t.g.v. 10 jaar fusiegemeente Zuidplas zijn en eind november 2020 gepland. Helaas voor de lockdown die toen gaande was, kon dit prachtige concert niet doorgaan, In overleg met kerkbestuur van de Dorpskerk Moordrecht, burgemeester Han Weber en afdeling handhaving en veiligheid zijn we overgegaan op een mooie CD opname.

Speciaal voor deze gelegenheid hebben wij Jan Peter Teeuw muziek laten schrijven. Dit muziekstuk is een een suite geworden over “Vier seizoenen in Zuidplas” deel 1 Lente, deel 2 Zomer, deel 3 Herfst en deel 4 Winter. Bladmuziek is ook te bestellen via ons.

Deze opname is gemaakt door STH records uit Barendrecht. De CD is nog steeds via ons te bestellen voor € 10,00 exclusief verzendkosten in Nederland.

Medewerkers aan de CD waren: André van Vliet vleugel, Chloë Elsenaar viool, Geert Pfeiffer contrabas, Jan Peter Teeuw orgel en Marije Weenink dwarsfluit.

De CD is inmiddels via Familystream en Spotify te beluisteren.

Deel 1: Lente uit de suite “Vier seizoenen in Zuidplas” van Jan Peter Teeuw
Fragmenten CD Flying Eagle Concert en beelden van de opname CD in de Dorpskerk te Moordrecht

Muzikaalfeest 2020

Locatie: Adriaen Janszkerk te Rotterdam-IJsselmonde

Zaterdag 8 augustus m.m.v. Jan Peter Teeuw orgel/ vleugel en Cornë van der Giessen panfluit

Jan Peter Teeuw improvissert op de vleugel
Korte impressie concert van 8 augustus 2020 Muzikaal Feest aan de Maas

Zaterdag 15 augustus 2020 m.m.v. André van Vliet orgel/ vleugel en Severin van Dijk dwarsfluit

The Swan – C. Saint-Saëns (vleugel & dwarsfluit) LIVE 2e concert Muzikaal Feest aan de Maas 2020. Gespeeld door André van Vliet vleugel en Severin van Dijk dwarsfluit.

Zaterdag 22 augustus 2022 in de serie Muzikaalfeest aan de Maas een orgelconcert m.m.v. organist Dirk Out in de prachtige Adriaen Janszkerk te Rotterdam-IJsselmonde

Organist Dirk Out bespeelt het orgel van de Adriaen Janszkerk te Rotterdam-IJsselmonde

De serie Muzikaalfeest aan de Maas 2020 werd afgesloten met de bekende pianist Jaap Eilander. Deze avond presenteerde hij zijn nieuwe cd BACH en programma stond ook vol met mooie bewerkingen van Johan Sebastian Bach.

Jaap Eilander bespeelt de vleugel in de Adriaen Janszkerk te Rotterdam-IJsselmonde.

Flying Eagle Online 2 Concert

Locatie: ATG Audiovisueel Vuren

Opname vrijdag 26 juni 2022

Het tweede concert hebben we samengewerkt met strijkersensemble Che Vanno o.l.v. de jonge violiste Chloë Elsenaar.

Flying Eagle Online 2 Concert m.m.v. strijkersensemble Che Vanno

Flying Eagle Online 1 Concert

Locatie: ATG Audiovisueel Vuren

Opname 19 juni 2022

Vanwege de beperkingen door de coronamaatregelen in 2020, hebben we aantal alternatieven gezocht om toch iets te organiseren. Zo hebben we in samenwerking met ATG Audiovisueel een paar onlineconcerten kunnen organiseren bij hun in de studio.

1e onlineconcert was m.m.v. André van Vliet op het Johannus concertorgel, Jan Lenselink vleugel, Mark Wester slagwerk, Noortje van Middelkoop panfluit, Arjan en Edith Post trompet.

Flying Eagle online 1 Concert

Flying Eagle Concert Editie 4, zaterdag 13 juni 2020

Locatie: Adriaen Janszkerk te Rotterdam-IJsselmonde

M.m.v. André van Vliet orgel/ vleugel, Marije Weenink en Chloë Elsenaar viool.

Tijdens dit concert werd voor het eerst de nieuwe muziek Idyll van Jan Peter Teeuw gespeeld.

Idyll van Jan Peter Teeuw, gespeeld door André van Vliet vleugel, Marije Weenink dwarsfluit en Chloë Elsenaar viool.

Dia- & Orgelavond  vrijdag 21 februari 2020

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Dia-en-Orgelavond-2021-1024x1024.jpg
Dia- en orgelavond met Rien Mouw en Pieter Heykoop in het Wartburgcollege te Rotterdam-Zuid

Locatie:  Aula Wartburg College, locatie Guido de Brés Rotterdam-IJsselmonde

m.m.v. Rien Mouw diapresenentatie Zwerven over de Veluwe en orgelimprovisaties en samenzangbegeleiding door organist Pieter Heykoop. Collecte t.b.v. Stichting Yael’s Kids Mission.

Een aantal Hoornbeeck Studenten van locatie Gouda hebben hieraan meegewerkt nl. Poster ontwerp, tijdens de avond parkeerwachters van opleiding Beveiliging en Commercieel.


Jubileumconcert Marjolein de Wit

Jubileumconcert fluitiste van Marjolein de Wit, vrijdag 8 november 2019 

Locatie: Augustijnenkerk Dordrecht

m.m.v. Anja v/d Maten, Ab Weegenaar, Barbara Kurmann, Diana Abspoel,   Esther den Boer, Evelyn Heuvelmans, Gerben Mourik,  Gerwin v/d Plaats, Jaap Kramer, Laura v/d Stoep,  Marco den Toom, Mariëlle Ponsen, Martin Zonnenberg, Regina Ederveen, Rob Favier, Roosmarij Cooiman, Sylvia Maessen, Severin van Dijk,  Wim de Penning, Wouter Harbers e.a.

fluit, hobo, fagot, strijkers, harp, piano, orgel en zang

Samenvatting Jubileumconcert Marjolein de Wit door Merwe TV

3e Editie Flying Eagle Concert, zaterdag 12 oktober 2019

Locatie: Dorpskerk Moordrecht

m.m.v. André van Vliet orgel, Johan Bredewout vleugel, Marije Weenink dwarsfluit,Arjan & Edith Post trompet.

Deze avond werd het nieuwe muziek uitgevoerd van Jan Peter Teeuw. Speciaal voor dit concert geschreven. Intrada Flying Eagle.

Intrada Flying Eagle Jan Peter Teeuw, uitvoering voor het eerst bij het 3e Flying Eagle Concert in de Dorpskerk te Moordrecht door André van Vliet orgel, Johan Bredewout vleugel, Marije Weenink dwarsfluit, Arjan en Edith Post trompet.

Oranjeconcert vrijdag 3 mei 2019

Locatie: Dorpskerk Moordrecht

In samenwerking met Stichting Orgelcultuur Zuidplas hebben wij dit concert georganiseerd en maakten wij muzikaal voor het eerst kennis met de jonge en talentvolle fluitiste Marije Weenink samen met de bekende pianist/ organist André van Vliet.

Marije Weenink dwarsfluit en André van Vliet piano in de Dorpskerk van Moordrecht

Familiedagenconcert op dinsdagavond 30 april 2019

Opdrachtgever: Easyfairs / Gezinsbeurs Familiedagen

Locatie: Evenementenhal Gorinchem

Herv. gem. zangvereniging Vox Jubilans o.l.v. André van Vliet

Mannenkoor Jong Jubilate o.l.v. Lennert Knops

Marco den Toom orgel, Maria Knops harp, Marije Weenink flui en Strijkersensemble Che Vanno o.l.v. Chloë Elsenaar


2e Editie Flying Eagle Concert, zaterdag 28 april 2018

Locatie: Dorpskerk Moordrecht

Thema: Populair / Klassiek Oranjeconcert

André van Vliet, Johannus Concertorgel

Johan Bredewout, vleugel

Arjan & Edith Post, trompet

Mannenensemble Cantare uit Woudenberg


1e Editie Flying Eagle Concert, zaterdag 26 september 2017

Locatie: Dorpskerk Moordrecht

Thema: Populair / Klassiek concert

André van Vliet orgel

Johan Bredewout vleugel

Arjan & Edith Post trompet

Mirjam Feijer sopraan.