Terugblik CD opname Flying Eagle Concert

2020 is een jaar om niet te vergeten. Organiseren en musiceren met vele beperkingen of zelfs annuleringen. Als organisator hadden wij in 2020 een aantal concerten staan, maar helaas door diverse maatregelen en besluiten was het niet mogelijk om iets te organiseren, laat staan wat rendabel voor een ieder zou zijn.

Zo hadden wij voor zaterdag 28 november 2020 een mooi Winterconcert bij kaarslicht op programma staan t.g.v. 10 jaar fusiegemeente Zuidplas. Eind 2019 hadden wij musicus Jan Peter Teeuw opdracht gegeven om een “Vierjaargetijden 2.0” te maken speciaal voor de gemeente Zuidplas. De titel van het muziekstuk heet; “Vier seizoenen in Zuidplas” in vier delen, Lente, Zomer, Herfst en Winter.

Dit heeft hij opgepakt en het resultaat kwam in de zomer van 2020 klaar. Inmiddels werden de maatregelen weer strenger en was het geplande concert niet mogelijk. Wat dan wel? Lees ons interview bij Gouwe IJssel Nieuws. Lees verder en klik HIER.

In goed overleg met het kerkbestuur van de Dorpskerk Moordrecht, musici en Gemeente Zuidplas, hebben we het concert omgezet naar een professionele opname. Dit hebben we laten doen door STH records uit Barendrecht met Jaco van Housolt. We zijn als organisator bijzonder dankbaar dat we deze mogelijkheid hebben gekregen, zodat we toch iets hebben kunnen organiseren en de musici met elkaar musiceren. Weten dat straks vele mensen naar deze mooie CD kunnen luisteren na aanschaf van deze mooie CD. Tegelijk geeft deze CD ook iets weer van een gemiddeld Flying Eagle Concert, waar muzikale talenten elkaar ontmoeten.

Opnamedag in de Dorpskerk van Moordrecht op 2 november 2020

Hoe kijken de musici en gemente terug op de opnamedag van 2 november 2020?

Aan alle musici en gemeente Zuidplas hebben wij gevraagd hoe ze terugkijken op deze CD opname in deze bijzondere tijden van beperkingen.


André van Vliet:

Wat waren we blij dat de opname toch door mocht. mede dankzij de inspanningen van Eelco Slingerland en de heldere visie van de gemeente Zuidplas, hadden we met in achtneming van alle maatregelen, een prachtige dag. Dit missen we enorm: samen musiceren. Thuis je eigen partij studeren is één, maar met elkaar een compositie tot een hoger plan tillen, daar heb je toch echt elkaar voor nodig. Allemaal super muzikale mensen en heerlijk muziek. Wat mij betreft gaat Eelco Slingerland bij iedere gemeente in Nederland navraag doen hoeveel jaar ze bestaan. André van Vliet (vleugel)


Chloë Elsenaar:

Vanwege alle maatregelen gaan de meeste concerten niet door. Wat is het dan super fijn als er iets wel doorgaat! Dank aan Eelco die ervoor heeft gezorgd dat een concert die we zouden geven, omgezet kon worden naar een cd-opname. Heerlijk om samen met de andere musici te spelen en elkaar weer eens te zien in deze lastige tijd. Hopelijk kunnen we met onze muziek veel mensen blij maken. Het wordt in ieder geval een afwisselende cd, met heel veel liefde gemaakt! Chloë Elsenaar (viool)


Marije Weenink:

Wat een mooie dag was dat, de cd opname van Flying Eagle! Een hele dag samen muziek maken is vrij uniek in deze periode zonder concerten, daarom hebben we er denk ik allemaal extra van genoten. De cd gaat een mooie mengelmoes worden van bekende melodieën, klassieke muziek en zelfs nieuw geschreven muziek. Dankjewel Eelco voor de organisatie en je doorzettingsvermogen! Marije Weenink (dwarsfluit)

Jan Peter Teeuw:

Natuurlijk hadden we dit programma graag voor publiek gespeeld (zoals eigenlijk de bedoeling was), maar wat was deze opname een mooi alternatief! Het was heerlijk werken met fantastische collega-musici, een mooie vleugel (dank Jelis! Budding), een goede opnametechnicus (dank Jaco van Housolt!) en een goede ‘manager’ (dank Eelco Slingerland!). En het geeft toch altijd een bijzonder gevoel wanneer je je eigen compositie voor het eerst ‘in het echt’ hoort. Ik hoop dat u daar op de cd net zo van geniet! Jan Peter Teeuw (orgel)


Hendrie Westra:

Op maandag 2 november j.l. hebben we samen een mooie Cd opgenomen. Het was weer heel fijn samenwerken met musici Chloë Elsenaar, Marije Weenink, André van Vliet, Geert Pfeiffer en Jan Peter Teeuw. In eerste instantie zou er een concert plaatsvinden op 28 november, maar deze Cd opname is hiervoor in de plaats gekomen. Jan Peter heeft speciaal een heel mooi werk geschreven genaamd ‘Vier seizoenen in Zuidplas’, elk deel met een eigen passend karakter, voor de gelegenheid 10 jarig Jubileum van gemeente Zuidplas. Tijdens de opname hebben we ook live contact gehad met de gemeente Zuidplas. Hierop kregen we fijne reacties vanuit de gemeente. Dit alles is georganiseerd door Flying Eagle concerten van Eelco Slingerland. Wat was het weer fijn om in deze ‘rare’ tijd, waarin veel concerten worden afgezegd en vaak worden verplaatst naar volgend jaar, aan deze CD te kunnen meewerken. Ik kijk er met heel veel plezier op terug!” Hendrie Westra (percussie)


Geert Pfeiffer:

Vanwege Corona was het voor mij een lange tijd geleden dat ik muziek mocht maken met mede muzikanten. Stiekem had ik me niet gerealiseerd hoe fijn het is om samen muziek te maken. Hoewel we nog nooit samen

Geert Pfeiffer contrabas

hebben gespeeld eerder als ensemble klikte het als geheel al vrij snel! Leuke en muzikale mensen zorgen dan ook al snel voor een leuk en gezellige sfeer waarin je je vrij voelt om muzikaal te doen wat je wil. Het was een lange vermoeiende dag, maar ik had het voor geen goud willen missen. Ontzettend genoten van de samenwerking. Hopelijk geniet u van de CD! Geert Pfeiffer (contrabas)Informatie over Geert Pfeiffer is (nog) niet te vinden op een eigen website. Maar hij speelt regelmatig mee bij strijkersensemble Che Vanno o.l.v. Chloë Elsenaar


Gemeente Zuidplas:

Op maandagochtend  2 november pakte ik mijn laptop, stapte in de auto en reed naar mijn werk. Als ambtenaar van de gemeente Zuidplas ga je naar het gemeentehuis, maar vandaag reed ik naar de dorpskerk in Moordrecht.

In de dorpskerk vonden de opnames van het Flying Eagle concert plaats en ik mocht samen met Eelco Slingerland zorg dragen dat een en ander Corona-proof verliep. Ik heb plaatsgenomen achter een tafel met daarop mijn laptop en zat midden in de kerk. Wat een uitzicht…de geur…..de stilte….echt WAUW!

Aanwezigheid bij CD opname vanuit gemeente Zuidplas

En daar kwamen de musici. Allen oogden ontspannen en na het inspelen vonden de opnames plaats. Wat een voorrecht om hier getuige van te zijn. De ambiance, de muziek………ik voelde mij een bevoorrecht mens en dankbaar dat ik dit heb mogen meemaken.

Ik heb de opnames nu een stuk of 10 keer beluisterd…en ik moet eerlijk bekennen dat ik nummers ga herkennen en meeneuriën. Bedankt Eelco voor deze unieke ervaring! Raoul Verweij, (Senior Adviseur Openbare Orde & Veiligheid gemeente Zuidplas)

Vier seizoenen in Zuidplas, deel 3 Herfst, Jan Peter Teeuw
Fragment uit deel 4 Winter van Vier seizoenen in Zuidplas, Jan Peter Teeuw
Reactie van burgermeester Han Weber op CD opname.