Programma piano recital Jaap Eilander in de Bergsingelkerk is mooi en afwisselend

Foto genomen tijdens concert in de Bergsingelkerk Rotterdam in 2021

Ook dit jaar hoopt pianist Jaap Eilander een mooie en afwisselend programma te spelen tijdens zijn piano recital. Dit Flying Eagle Concert exclusief wordt gehouden in de prachtige Bergsingelkerk, Bergsingel 150 te Rotterdam-Noord.

Steinway concertvleugel

In deze kerk staat een prachtige Steinway concertvleugel. Pianist Jaap Eilander liet in 2021 al mooie klanken horen. Dit gaat weer een programma worden met mooie klassieke muziek voor piano. Pianist Jaap Eilander laat verschillende componisten de revue passeren tijdens dit concert.

Concert Jaap Eilander Bergsingelkerk Rotterdam in 2021. Foto: Eelco Slingerland

Het concert zal beginnen met Prelude in g moll, BWV 535a van Johan Sebastian Bach. Verder zal het programma werken bevatten van Jean Philippe Rameau, Jean Sibelius en Sergei Rachmaninov. Voor het volledige programma, lees hieronder verder.

U kunt de pianist goed zien zitten tijdens het concert op het podium van de Bergsingelkerk waar de Steinway concertvleugel staat.

Pianist Jaap Eilander speelt voor het derde jaar een pianoconcert in Rotterdam. Tijdens de coronamaatregelen in 2020 en 2021 hebben wij een serie georganiseerd met de naam Muzikaal Feest aan de Maas. Deze concerten werden voornamelijk gehouden in de Adriaen Janszkerk te Rotterdam-IJsselmonde. In 2020 speelde hij een compleet Bach programma en presenteerde toen zijn nieuwe cd Bach. In 2021 moesten wij uitwijken naar de Bergsingelkerk. Juist op de datum dat alleen Jaap Eilander nog vrij was. Zo maakte pianist en organisator kennis met deze locatie.

Bergsingelkerk Rotterdam
Foto: Eelco Slingerland

Aangezien er toen beperkingen hadden, maar concert zo mooi was, hebben we besloten om dit pianoconcert met een nieuw programma nog een keer te organiseren op deze prachtige locatie.

Tickets reserveren concert

Kaarten kunt u vooraf reserveren met korting online. € 16,50 en kinderen tot en met 12 jaar € 8,50 per persoon. Bij de kerk zijn de kaarten € 20 en € 10,.

Dit is inclusief programmaboekje en 1x gratis koffie, thee of fris voor aanvang van het concert.

Kaarten zijn te reserveren op onderstaande button.


Programma piano recital Jaap Eilander Bergsingelkerk Rotterdam op zaterdag 25 juni 2022

Bekijk ook onderstaande video’s die opgenomen zijn met mobiel live tijdens concert. Voor een mooie kwaliteit geluid, kom dan naar het concert op zaterdag 25 juni 2022.

Jaap Eilander tijdens concert Adriaen Janszkerk 2020
Jaap Eilander tijdens concert Bergsingelkerk 2021