Nederland in beroering

Afgelopen paar jaar heeft mij als christelijke ondernemer aan het denken gezet. Dit begon al in 2020 rond de coronamaatregelen. In het begin was het als een soort verdoving, maar langzaam aan zag ik een ontwikkeling in ons land en daar buiten die een verkeerde kant opgaan. Voor het oog lijkt het allemaal logisch, maar als je verder kijkt, dan kan de beslissing van nu een groot gevolg voor de toekomst hebben.

Willen we die kant op als samenleving? Maar wat verwachten we van een samenleving waar jaren de christelijke identiteit de norm en waarden waren? Waar baseren we nu alles op? Op ons eigen ik, ons eigen gevoel? Is dat onze norm geworden? Is er dan geen ruimte meer voor andersdenkenden?

Ook politiek zien we een ontwikkeling waar een kleine meerderheid in de kamer de laatste tijd met regelmaat recht tegenover de volledige oppositie staat. Zegt de oppositie nee, coalitie ja.

Dit bracht mij om een avond te organiseren met als thema “Nederland in beroering”. Christen zijn in deze tijd. Een tijd van verwarring, verwijdering en meer tegenover dan met elkaar staan.

Boerenprotesten, demonstraties tegen de coronamaatregelen, vissers die hun kotters moeten slopen. Is het WEF is het nu een onschuldig praatclubje, of kan dit verkeerde gevolgen hebben voor onze samenleving en persoonlijk?

Kortom, er zijn vele onderwerpen die mensen in verwarring brengen. Hoe is onze houding in deze? Wat is onze reactie? Hoe te staan in een land die in beroering is?

Persoonlijk niet gelijk een antwoord op, maar goed om mensen die kennis hebben te laten spreken over een aantal onderwerpen, zodat we opgescherpt worden wat er nu wel of niet gaande is in ons land.

1e thema avond donderdag 9 februari 2023

Op donderdagavond 9 februari 2023 hopen wij een eerste avond te organiseren in de congreszaal van Driestar Educatief in Gouda. Voor deze avond hebben we een drietal sprekers uitgenodigd en een predikant die de avond zal openen en sluiten. Avond is kosteloos, wel een collecte voor de onkosten.

Mocht u ondernemer zijn en deze avond financieel willen ondersteunen? Neem dan contact met ons op. Als er belangstelling is voor meerdere avonden in het land, stuur ons dan even een mail. Dan kunnen we kijken of we elders in het land een avond kunnen organiseren.

Aanmelden is niet verplicht, graag aanmelden via knop hieronder:

Poster Nederland in beroering 9 februari 2023

Nederland in beroering in beeld

Afgelopen jaren zijn er foto’s gemaakt op verschillende plekken in ons land van demonstraties van o.a. de boerenprotesten. Tijdens Prinsjesdag 2022 de sfeer geproefd en met eigen ogen gezien wat er gebeurde in Den Haag. Een land van in beroering op verschillende terreinen.

Foto’s mogen niet zonder toestemming elders gebruikt worden in de media.