Nederland in beroering

Afgelopen paar jaar heeft mij als christelijke ondernemer aan het denken gezet. Dit begon al in 2020 rond de coronamaatregelen. In het begin was het als een soort verdoving, maar langzaam aan zag ik een ontwikkeling in ons land en daar buiten die een verkeerde kant opgaan. Voor het oog lijkt het allemaal logisch, maar als je verder kijkt, dan kan de beslissing van nu een groot gevolg voor de toekomst hebben.

Willen we die kant op als samenleving? Maar wat verwachten we van een samenleving waar jaren de christelijke identiteit de norm en waarden waren? Waar baseren we nu alles op? Op ons eigen ik, ons eigen gevoel? Is dat onze norm geworden? Is er dan geen ruimte meer voor andersdenkenden?

Ook politiek zien we een ontwikkeling waar een kleine meerderheid in de kamer die de laatste tijd met regelmaat recht tegenover de volledige oppositie staat. Zegt de oppositie nee, coalitie ja of andersom.

Dit bracht mij om een avond te organiseren met als thema “Nederland in beroering”. Christen zijn in deze tijd. Een tijd van verwarring, verwijdering en meer tegenover dan met elkaar staan.

Boerenprotesten, demonstraties tegen de coronamaatregelen, vissers die hun kotters moeten slopen. Is het WEF nu een onschuldig praatclubje, of kan dit verkeerde gevolgen hebben voor onze samenleving en persoonlijk?

Kortom, er zijn vele onderwerpen die mensen in verwarring brengen. Hoe is onze houding in deze? Wat is onze reactie? Hoe te staan in een land die in beroering is?

Persoonlijk niet gelijk een antwoord op, maar goed om mensen die kennis hebben te laten spreken over een aantal onderwerpen, zodat we opgescherpt worden wat er nu wel of niet gaande is in ons land. Maar bovenal hoe staan wij als Christen in deze tijd? In onze samenleving?

2e thema avond DV. woensdag 12 april 2023

Op DV. organiseren wij 2e thema avond op verzoek van velen. Maar ook de vraag om het wat noordelijker in het land te organiseren. Dit hopen wij dan ook te doen.

Locatie: Hoornbeeck College Kampen

Aanvang: 19.30 uur, vanaf 19:00 uur inloop met koffie/thee

  • Opening & Sluiting ds. G.H. Vlijm, predikant te Wezep
  • Ds. M. van Reenen (predikant Urk) “Digitale dictatuur?”
  • Kees van Helden (Kies Leven) een vervolg op thema van 9 februari 2023
  • Jan de Boer (Voormalig visser en gekozen als BBB statenlid provinice Flevoland)

Toegang is gratis, wel is er een collecte. Na aftrek onkosten is de netto opbrengst van deze avond voor Voedselbank Nederland en Noodhulp Myanmar stichting Bonisa.

Om een indicatie te krijgen hoeveel personen er ongeveer komen, graag even aanmelden via onderstaande knop.


1e thema avond donderdag 9 februari 2023

Dankbaar kijken we terug op een mooie en leerzame avond in Driestar Educatief. Ruim honderd bezoekers waren aanwezig. Van deze avond is een livestream gemaakt. Deze avond is nog terug te zien via ons kanaal op YouTube.. Laat uw waardering achter door digitaal een gift te geven via de getoonde QRcode in beeld te scannen.

Luister avond van 9 februari 2023 nog eens terug. Steun deze avond d.m.v. een gift via QR code in deze livestream.


Onderstaande links kunt u artikelen lezen over de 1e Thema avond Nederland in beroering:


Nederland in beroering in beeld

Afgelopen jaren zijn er foto’s gemaakt op verschillende plekken in ons land van demonstraties van o.a. de boerenprotesten. Tijdens Prinsjesdag 2022 de sfeer geproefd en met eigen ogen gezien wat er gebeurde in Den Haag. Een land van in beroering op verschillende terreinen.

Foto’s mogen niet zonder toestemming elders gebruikt worden in de media.