Nieuwe muziek “Verbinding” geschreven voor Flying Eagle Concert van Leander van der Steen

Timadriaanse van Timphoto

Zaterdag 1 juli 2023 was het openingsconcert van de serie “Betuwse concerten serie 2023” in de Grote- of Sint Maartenskerk te Tiel. Wat was het genieten. met muziek van o.a. Grieg, Mozart en Mendelsohn. Ook verschillende muziek, geschreven door Leander van der Steen, was deze avond te horen.

Verbinding Leander van der Steen

In opdracht van Flying Eagle Concert, heeft Leander van der Steen dit jaar nieuwe muziek geschreven voor Flying Eagle Concert. Tegelijk is het een aanvulling op al bestaande werken in Parlandi. Leander van der Steen heeft organisator Eelco Slingerland uitgebeeld in het muziekstuk “Verbinding” als organisator zoals hij Eelco heeft leren kennen in de afgelopen jaren.

Première Verbinding

Tijdens het openingsconcert van zaterdag 1 juli 2023 is deze nieuwe muziek in premiere gegaan. Leander van der Steen sprak organisator Eelco Slingerland toe en legde uit wat je in de muziek gaat horen en welke gedachte in verwerkt is. Slingerland kreeg een partituur van Verbinding en was het voor het eerst te horen. Muziek werd gespeeld door christelijk ensemble Parlando o.l.v. Martien van der Zwan en Leander van der Steen bespeelde de vleugel.

Muziek is opgenomen met een camera en was live

Foto’s van het concert door TimPhoto

Tim Adriaanse van TimPhoto was deze avond ook aanwezig en heeft verschillende mooie foto’s gemaakt van het concert. Op een mooie wijze heeft hij het concert vastgelegd van A tot Z. Hieronder alvast een aantal foto’s