Openingsconcert Betuwse concerten Tiel door Christelijk ensemble Parlando

Foto archief christelijk ensemble Parlando

Zaterdagavond 1 juli 2023 hoopt het Christelijk ensemble Parlando de aftrap te doen van de nieuwe concertserie komende zomer in de Grote- of Sint Maartenskerk te Tiel. Een zomerserie met diverse soorten concerten voor jong en oud. Het ensemble staat onder de muzikale leiding van de dirigenten Leander van der Steen en Martien van der Zwan.

poster betuwse concerten

Het programma bevat klassieke nummers van componisten als Mozart, Grieg en Clarke. Ook staan er mooie bewerkingen van beide dirigenten op het programma.

Première “Verbinding” van Leander van der Steen

Voor het ensemble schrijft dirigent Leander van der Steen veel muziek. Als organisator hebben wij afgelopen jaren bij onze eigen concerten musicus Jan Peter Teeuw voor ons een aantal nummers geschreven zoals Intrada Flying Eagle, Idyll en Vier seizoenen in Zuidplas. Dit jaar hebben wij het aan Leander van der Steen gevraagd om iets te schrijven. Eerder dit jaar mailde hij ons met de vraag om een aantal woorden door te geven voor inspiratie. Hij heeft al een aantal muziekstukken geschreven voor Parlandi over o.a..Mysterieus, Uitgelaten en Verlangen.

Verbinding

Als organisator hebben wij een aantal woorden gemaild waar Van der Steen eentje heeft uitgekozen. Dit is het thema geworden “Verbinding”. Als korte toelichting gaven wij om uit de gedachte van Flying Eagle te denken en gaven de volgende suggesties mee: “denk aan netwerken, musici verbinden met elkaar, organisaties met elkaar enz.” Hoe het gaat klinken? Resultaat kunt u op zaterdag 1 juli 2023 in Tiel horen.

“Verbinding” kwam bij ons ook naar boven doordat we in de nieuwe serie “Betuwse concerten” mede door onze activiteiten, maar zeker ook tijdens de coronamaatregelen waar we met alle musici op verschillende wijze contacten hebben gehad, de verbinding zochten om tijdens of na die periode iets voor elkaar te kunnen betekenen.

Voorverkoop bij koopjekaartje.nl

Sinds kort bieden wij onze online kaartjes aan via de koopjekaartje.nl Bij online reserveringen worden er per bestelling, ongeacht aantal kaarten, een vast bedrag van € 1,25 in rekening gebracht aan de koper.

Koop uw kaartjes in de voorverkoop voor € 12,50 per ticket. Aan de deur zijn kaarten € 15,00 per persoon. Kinderen tot en met 16 jaar zijn gratis. Kijk voor meer informatie op onze site bij Bestel Tickets. U kunt daar ook alle overige concerten van ons vinden