Orgelconcert Grote Kerk Tiel met Arjan Breukhoven woensdag 5 juli 2023

organist Arjan Breukhoven, Laurenskerk Rotterdam

Na een geslaagd openingsconcert afgelopen zaterdag 1 juli 2023 m.m.v. christelijk ensemble Parlando o.l.v. Leander van der Steen en Martien van der Zwan, hopen wij de Betuwse concerten een vervolg te geven in juli en augustus 2023.

Arjan Breukhoven

Arjan Breukhoven studeerde hoofdvakken orgel en kerkmuziek aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Aan het conservatorium studeerde Arjan Breukhoven ook o.a. piano, zang, improvisatie en koordirectie.

Arjan Breukhoven geeft jaarlijks talloze concerten uiteraard in eigen land, maar ook in vele andere landen binnen Europa, USA, Rusland en Australië. In 2021 staan tournees grepland naar o.a. Oostenrijk, Duitsland en de USA. In 2022 Australië.

Op 14 juni 2014 werd zeer eervol in Parijs aan Arjan Breukhoven uitgereikt, ter gelegenheid van zijn grote verdienste voor de Franse orgelmuziek die hij wereldwijd uitvoert, door de Société Académique d’encouragement et d’éducation ‘Arts, Sciences et Lettres’ te Parijs: de ‘Médaille d’ Argent’ (de zilveren medaille). Op 22 april 2020 is Arjan benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Hij werkt als pianist en als organist regelmatig samen met nationale en internationale artiesten. Bovendien is Arjan Breukhoven dirigent van een drietal zeer grote mannenkoren en van het “Australian Christian Men’s Choir” in de Australische stad Perth.

Arjan verleent jaarlijks  zijn medewerking aan zo’n 400 concerten en diensten. Regelmatig werkt hij mee aan opnamen voor de Evangelische Omroep. Ook heeft Arjan Breukhoven aan talloze DVD- en Cd-producties meegewerkt welke ook in binnen- en buitenland werden opgenomen. Als componist is hij bekend door zijn vele composities voor koor, orgel en andere instrumenten. Arjan Breukhoven is als organist verbonden aan de Hervormde Dorpskerk van Berkel en Rodenrijs

Grote- of Sint Maartenskerk Tiel

Wist u dat Tiel een hele mooie locatie is voor diverse soorten concerten zoals de nieuwe serie Betuwse concerten 2023 te organiseren? Deze kerk is door de jaren heen al veel gebruikt voor lp en/of cd opnames. Begrijpelijk als je zelf een keer een concert komt meemaken. In deze kerk staat ook een prachtig 2klaviers Witte orgel uit 1854. Mooi orgel en warme klanken. Het orgel is zowel mooi voor een orgelconcerten, als in combinatie met instrumenten en/of koorzang. Vandaar dat wij deze zomerserie bewust gekozen hebben voor afwisseling in de serie.

Welkom door Arjan Breukhoven

Video Arjan Breukhoven over “Tour door Europa” in de Grote- of St. Maartenskerk te Tiel

Overige concerten Tiel 2023

Noteer alvast ook de volgende concerten in uw agenda

Woensdag 12 juli 2023: Jan Peter Teeuw orgel, Corné van der Giessen & Leon Koppelman panfluit

Woensdag 2 augustus 2023: orgelconcert André van Vliet speelt op verzoek

Woensdag 9 augustus 2023: orgelconcert Gerwin van der Plaats Nederlandse koraalbewerkingen

Woensdag 16 augustus 2023: Arie van der Vlist orgel, Chloë Elsenaar viool en Marije Weenink fluit