Psalmzangavond Dorpskerk Oud-Beijerland op zaterdag 24 september 2022 met organisten Jaap Kramer en Hendrik van Veen

Wat is het fijn om weer met elkaar te zingen uit het aloude Psalmenboek? Na twee jaar beperkingen is het weer mogelijk om met grotere aantallen bij elkaar te komen. Op 12 maart 2022 speelden de organisten Jaap Kramer en Hendrik van Veen in de Lutherse Kerk van Den Haag. Als organisator waren wij deze avond aanwezig. Jammer dat de kerk nog niet helemaal vol zat. Deze avond verdiende een volle kerk met aanwezigen.

Met de organisten in gesprek gegaan en toen hebben wij besloten om een avond elders te organiseren. Dit is geworden in de Dorpskerk van Oud-Beijerland. Mooie kerk waar zo’n duizend bezoekers in kunnen. Deze kerk bevat een mooi 3klaviers Van Oeckelenorgel met een zwelpedaal. Kortom, organisten kunnen hier mooi kleuren met de registratie, maar ook in hard en zacht.

Thema van de Psalmen voor deze avond zal zijn “Hij is getrouw”. Psalmen als 115, 116, 42 56 en vele andere Psalmen staan op het programma. Elke organist zal een aantal Psalmen voor zijn rekening nemen. Ook spelen zij elke een improvisatie.. De plaatselijke predikant Ds. J.J. ten Brinke zal de openi

Reformatorische Omroep komt ook deze avond naar Oud-Beijerland voor een live videoregistratie. Het zou mooi zijn als deze avond de hele kerk vol komt met publiek. Voor de kijkers thuis op later tijdstip is dit natuurlijk een pracht gezicht om te zien en te horen. Als honderden mensen hun mond open doen om de Psalmen te zingen. Wordt donateur bij de Reformatorische Omroep en blijf op de hoogte wanneer de uitzending zal zijn.

Poster voor Psalmzanavond zaterdag 24 september 2022 Dorpskerk Oud-Beijerland