Terugblik nieuwe serie Betuwse concerten Tiel

Gesprek met Flipje Tiel…

Flipje was onze trouwste bezoeker in Tiel. Alle 6 de concerten van Betuwse concerten heeft hij bezocht.

We laten Flipje aan het woord:

Ha Flipje, ik zag je wel daar achter in de kerk, maar wil je even poseren en meer in de kerk gaan staan?

Flipje: Geen probleem, zeg maar waar.

Zo gezegd, zo gedaan en daar gaat Flipje aan de praat.

Flipje: joh wat heb ik genoten sinds 1 juli 2023 hier in de Grote- of Sint Maartenskerk te Tiel. Het openingsconcert met Parlando o.l.v

Leander van der Steen en Martien van der Zwan was heerlijk genieten. Mooi instrumentaal concert. Leuk ook die pauze er tussendoor. Zo kon ik even kennis maken met het publiek. Wat gaaf dat Leander van der Steen speciaal muziek heeft geschreven en je uitbeelde als organisator met het stuk “Verbinding”

Het tweede concert ben ik een beetje boos op tante Co de Rood. Stom mens, iedereen bleef massaal thuis die dag omdat het ’s morgens stormde in Nederland, terwijl het in de middag en avond prima weer was. Nou die organist Breukhoven had een leuk programma. Mensen hebben echt wat gemist. Voor mij was het leuk dat ik muzikaal door Europa kon reizen. Want ja ik mag nooit buiten Tiel gaan. Ik moet altijd hier blijven voor al die Europeanen die mij willen zien.

Dat derde concert, weer instrumentaal. Die Jan Peter Teeuw weet er ook wel een feestje van te maken. Leuk met die twee panfluiten erbij. Die Leon Koppelman en Corné van der Giessen maken er iets leuks van. Oja, en als verrassing ook nog een accordeon.

Toen was het twee weken stil, want je was op vakantie begreep ik?

Ik: klopt Flipje ik was er even tussen uit, maar ik miste je wel hoor.

Flipje: ja ik miste jullie ook, maar ik heb nagedacht voor het verzoekprogramma bij organist André van Vliet. Maar ja, was te laat met indienen. Ik had zo gehoopt dat hij ging improviseren over het liedje van Flipje Tiel…maar ja, misschien een volgende keer. Overigens, het was wel genieten hoor. Vooral dat muziekstuk van Bergamo. Het leek wel op een draaiorgel. Best leuk om die muziek te horen.

Toen kwam er een organist uit Kampen. Die had volgens mij een stellage bij zich? Volgens mij heeft hij het concert opgenomen? Misschien dat we in de toekomst iets van zien? Maar wat speelde organist Gerwin van der Plaats toch mooie Nederlandse koraalbewerkingen. Het was weer ouderwets genieten werken van o.a. Zwart Asma en Mulder.

Ja en dan dat laatste concert. Geweldig weer die afwisseling, instrumentaal. Organist Arie van der Vlist speelde een mooi programma i.s.m. Chloë Elsenaar viool en Marije Weenink fluit. Wat kunnen die dames spelen. Eigenlijk had gewoon die kerk helemaal vol moeten zitten. Zo mooi en afwisselend was het.

Nou ik hoorde van een aantal mensen in Tiel dat ze het een mooie serie vonden. Erg genoten en ze hopen dat je het volgend jaar weer gaat doen. Kom je dan weer even bijpraten? Ondertussen zal ik het komende jaar de mensen hier attenderen op deze Betuwse concerten.

Groetjes van Flipje Tiel