Woensdag 5 juli 2023 een muzikale tour door Europa met organist Arjan Breukhoven in Tiel

Betuwse concerten

Woensdag 5 juli 2023 organiseren wij het tweede concert in de Grote- of Sint Maartenskerk in Tiel. Deze kerk heeft een prachtige ruimte qua akoestiek. Vele koren en musici hebben hier door de jaren heen mooie opnames laten maken voor LP en later de CD. Als organisator hebben wij bewust gekozen om hier een serie concerten te organiseren. Dit zijn er in de maanden juli en augustus totaal zes geworden.

Organist Arjan Breukhoven

Als organisator hebben wij tijdens de coronamaatregelen grote waardering gekregen voor organist Arjan Breukhoven. Zowel voor musici, maar ook voor ons als organisator was dit geen gemakkelijke periode. We moesten roeien met de riemen die we hadden. Het mooie in die tijd was dat Arjan Breukhoven als eerste begon met korte concerten elke dag opnieuw en op zondagavond was het een half uurtje zingen. Arjan op het orgel en via online verbinding de mensen thuis achter het beeldscherm meezingen. Bij het 25e onlineconcert zijn wij als organisator naar het huisadres gereden van Arjan Breukhoven. Speciaal voor de 25e onlineconcert een mooi bos bloemen gebracht. We hadden min of meer de afspraak gemaakt dat we na de maatregelen eens een concert met hem zouden organiseren. Dit moment is dan nu aangebroken.

Muzikale tour door Europa

Organist Arjan Breukhoven neemt de bezoeker tijdens het concert van 5 juli mee op een muzikale tour door Europa in een reis van ca. 1,5 uur. Is het u weleens gelukt om in anderhalf uur door Europa te toeren? Ons niet, maar deze avond gaat het lukken.. We starten in Noorwegen, via Nederland naar de bekende Priere a Notre Dame en Toccata van L. Boëllmann. Van frankrijk gaan we naar Oostenrijk, Spanje en nog vele andere landen met mooie en afwisselende muziek.

Arjan Breukhoven zal ook af en toe toelichting geven op het programma. Kortom het zal een mooie avond worden voor liefhebbers van het orgel

Kaarten bestellen vooraf met korting

Bestel online uw kaarten voor € 12,50 per persoon. Bij de kerk is de toegang € 15,00. Kinderen tot en met 16 jaar zijn gratis.

Arjan Breukhoven concert 5 juli 2023 Tiel poster