Agenda concerten en evenementen


.

Agenda 2024

In 2024 hopen wij zelf en voor derden diverse concerten te organiseren. De Betuwse concerten in Tiel krijgt weer een vervolg een een vijftal concerten. Maar ook een speciaal dubbelconcert in samenwerking met Stolk Orgels uit Nieuwerkerk a/d IJssel.

In Puttershoek hopen we een speciaal concert te organiseren met violiste Chloë Elsenaar & Jorrick Simmes pianist. Hier staat een prachtig Steinway concertvleugel die vanaf 1965 in concertgebouw De Doelen te Rotterdam heeft gestaan.

Inmiddels gaat de jaarlijkse Flying Eagle Concert in Moordrecht een traditie worden van sfeer, beleving. Wij hopen dit concert in het vervolg vanaf 2025 de 3e zaterdag van november jaarlijks te organiseren. In 2024 is het de vierde zaterdag.

Noteer alvast in je agenda:

Maart 2024

Vrijdag 1 maart 2024 om 20.00 m.m.v. Chloë Elsenaar viool en Jorrick Simmes vleugel. Concert met bijpassen beelden bij het thema “Hartstocht en passie in de 19e eeuw.” Boeiende en muzikale avond voor jong en oud. Locatie: Gereformeerde Kerk Puttershoek-Maasdam.

Mei 2024

Zaterdag 25 mei 2024 in samenwerking met en voor 50 jarig jubileum van Stichting Bonisa. Gezinsdag voor jong en oud met diverse activiteiten en verkoopkramen. Van 10 tot 16 uur. Locatie De Groenerie in Harskamp. Voor meer info over deze dag, kijk dan bij www.bonisa.nl

Juni 2024

Zaterdag 29 juni 2024 hopen wij in samenwerking met Stolk Orgels uit Nieuwerkerk a/d IJssel een dubbelconcert te organiseren in de Grote- of Sint Maaartenskerk te Tiel. Organisten Marco den Toom en André van Vliet hopen dit concert te verzorgen.

Betuwse Concerten Tiel 2024

In de maanden juli en augustus hopen wij weer een vervolg te geven aan onze nieuwe serie “Betuwse Concerten” waar we in 2023 mee zijn gestart. Een mooie en afwisselende serie.

Maand juli 2024

  • Woensdag 10 juli 2024, aanvang 20:00 uur m.m.v. André van Vliet, orgelconcert
  • Woensdag 17 juli 2024, aanvang 20:00 uur m.m.v. Peter Eilander, romantisch orgelrecital

Maand augustus 2024

  • Woensdag 7 augustus 2024, aanvang 20:00 uur m.m.v. Everhard Zwart, Feike Asma herdenking, 40 jaar geleden is deze organist op 8 december 1984 overleden. Everhard heeft als jonge jongen vaak als registrant geholpen bij Feike Asma.
  • Woensdag 14 augustus 2024: aanvang 20:00 uur m.m.v. organist Gerwin van der Plaats. Hij hoopt deze avond het thema te verzorgen: “Koraalbewerkingen”.
  • Woensdag 21 augustus 2024, aanvang 20:00 uur m.m.v. organist Arie van der Vlist, viool Chloë Elsenaar en dwarsfluit Marije Weenink. Dit zal het slotconcert zijn van de Betuwse zomerconcerten.

Maand oktober 2024

Sinds 2019 verzorgen en organiseren wij het muziekpodium tijdens Gezinsbeurs Familiedagen in Gorinchem. Deze zal gehouden worden van dinsdag 29 t/m donderdag 31 oktober 2024. Voor meer informatie over de beurs en muziekpodium, kijk dan verder op de website van Familiedagen.

Maand november 2024

Inmiddels gaat het een traditie worden. We hopen op zaterdag 23 november 2024 om 20:00 uur de 8e editie Flying Eagle Concert te organiseren. Dit is een instrumentaal concert bij kaarslicht in de sfeervolle Dorpskerk van Moordrecht.

Dit jaar hopen André van Vliet concertorgel, Jan Lenselink vleugel, Pascal van de Velde trompet, Severin van Dijk fluit en Jaap Klootwijk percussie te spelen. Jan Peter Teeuw hoopt weer nieuwe muziek voor ons te schrijven wat tijdens dit concert in première zal gaan.

Informatie over reserveren zal 1e kwartaal 2024 worden. Blijf ons volgen.

Kaarten kunt u reserveren op onze pagina “Bestel Tickets”

Agenda 2025

  • Zaterdag 15 november 2025, 20:00 uur, 9e editie Flying Eagle Concert bij kaarslicht. Waar muzikale talenten elkaar ontmoeten. M.m.v. André van Vliet orgel/vleugel, Martin Zonnenberg orgel/vleugel, Arjan & Edith Post trompet, Marjolein de Wit fluit.

CD Flying Eagle Concert

Eind 2019 hebben wij musicus Jan Peter Teeuw de opdracht gegeven om voor dit concert nieuwe muziek te schrijven. Het resultaat zeventien minuten lang in vier delen, Lente, Zomer, Herfst en Winter. Of ook wel “Vier seizoenen in Zuidplas.” Voor meer uitleg over deze mooie muziek, klik HIER verder.

Nieuwe muziek voor CD: “$ seizoenen in Zuidplas” t.g.v. 10 jaar fusiegemeente Zuidplas.

De CD is opgenomen in de Dorpskerk van Moordrecht begin november 2020. Aan deze CD werken de musici André van Vliet vleugel, Chloë Elsenaar viool, Geert Pfeiffer contrabas, Hendrie Westra percussie, Jan Peter Teeuw orgel en Marije Weenink dwarsfluit.

De CD is een afspiegeling van de afgelopen edities van Flying Eagle Concerten.
Instrumentaal met licht- klassieke muziek in verschillende samenstellingen van instrumenten.

Achterkant CD met gespeelde muziek

NIEUWE MUZIEK geschreven speciaal voor Flying Eagle Concerten:
* Idyll
* Vier seizoenen in Zuidplas
Beide geschreven door Jan Peter Teeuw
En nog vele andere nummers. ca. 65 minuten muziek.

Bestellen CD Flying Eagle Concert:

Stuur een mail naar marketing@flyingeagle.nl Prijs van de CD is € 10,00 excl. verzendkosten. Het is ook mogelijk na afspraak de CD bij ons op te halen. Zo bespaart u verzendkosten.

3e deel “Herfst” uit Vier seizoenen in Zuidplas, Jan Peter Teeuw
Voorkant CD Flying Eagle Concert, foto is genomen door Eelco Slingerland bij de Molenviergang Zevenhuizen (gemeente Zuidplas)